Повечето от нас свързват лятото с морето и златистите плажове.От рано започваме да търсим по интернет , туристически агенции и информация от приятели и познати за някое хубаво местенце с фин пясък и кристални води. За българите съседна Гърция е добър вариант , защото е близо ,разполага с изключително красиво море и острови , все още чисти плажове (е не всички) и цени за всеки джоб.

Да предположим ,че сме избрали Гърция .Въпроса е къде в Гърция? Разполагаме с една седмица , намираме хотел на най-добрата цена и хубав плаж до него и сме готови.Ще се попечем 7 дена и обратно за България. Ето тук идва моето предложение.Защо след като сме в Гърция и имаме на разположение цяла седмица да не обиколим няколко острова и многобройни плажове вместо да се блъскаме на един и да видим само едно място?А как можем да го осъществим това?Много лесно – като наемем яхта.Много от вас ще си помислят , че цената за наем е недостъпна и такъв вид блаженства са само за големи джобове.Уверявам ви , че не е така .Не казвам да наемете голяма моторна луксозна яхта за която само за горивото не стига една годишна заплата .Съществуват и ветроходните лодки с вариращи цени !!!!!!!!!!!!!!

И така – защо да изберем ветроходна яхта за лятната ваканция?

 1)Имате собствен „апартамент“, който е с вас по всяко време , на различни острови и в различен залив всеки ден.

 2) Правите каквото ви дойде на ум без да се притеснявате за спокойствието на околните

 3) Не се блъскате на плажа с другите туристи -имате си собствен плаж , с кристална вода без урина и плажно мляко.

 4)Посещавате поне 5 различни острова.

 5) Вие решавате дали ще отидете на космополитен плаж или в девствен залив

 6) Не се чувствате усамотени , защото може да спите в яхта в морето , но в космополитно пристанище

 7) Имате предимството да отидете и видите места , недостъпни от сушата

 8) Гмуркате се , печете се , хапвате и пийвате и ако ви се доспи няма проблем -леглата ви са с вас

 9) Имате избор с храната. Вместо на обяд да търсите таверна в жегата или да се затваряте в ресторанта на хотела направо от водата както сте още мокри пригответе нещо бързо и вкусно в напълно оборудваната кухня на яхтата.И тай-като яхтата отсяда всяка вечер на пристанище имате възможността да си купите прясна риба от рибарските лодки и продукти за салата за другия ден.Хем вкусно , хем евтино.Е някой трябва да я сготви , но пак си заслужава.

 10) Също така няма да липсват и удобствата на хотела за подготовката на дамите преди вечерната разходка. Ветроходните яхти разполагат винаги с топла вода и място за сешоар .

 11) Имате невероятната възможност да нощувате в тих залив с таван от звезди и приятния шепот на леки вълни.

 12) Чувството на пълна свобода , психическа отмора и блаженство което ви обладава всяка сутрин пиейки кафенце и плавайки към поредния уникален залив е неповторимо и незабравимо. 

13) Емоциите да докосвате с ръка минаващите под яхтата делфини , които играят с нея приемайки я за голяма риба , са неописуеми.

 14) Не е нужно да сте плувци.Има достатъчно предпазни жилетки и пояси , които ще ви помогнат да преодолеете страха си към водата.Но дори и ако това ви плаши можете спокойно да се потопите в прохладната кристално чиста вода държейки се за стълбата.Важното е вие да се чувствате комфортно.

 15) Можете да промените програмата на плаването със съгласие на капитана и в зависимост от времето.

 16) Вие си избирате компанията – семейство , приятели или само вашата половинка.

 17) Една почивка с яхта ще достави радост и задоволство за вашите деца , защото им дава възможност за многобройни гмуркания от палубата и ,игри с надуваемата лодка в морето.

 18) По време на екскурзията ще научите интересни неща за ветроходството като например как се движи лодката с помощта на вятъра,защо е най-сигурното и безопасно плавателно средство дори и при лошо време и по ваше желание можете да помагате включвайки  се в управлението на яхтата.

 19) Но най-прекрасното на почивката с яхта е съчетанието на различни видове занимания – риболов с въдица и харпун , гмуркане със шнорхели за опознаване на богатия Егейски свят , хващане на тен от удобната палуба , игри в морето ., разходка с надуваемата лодка , посещение на някой плаж отсреща , обяд с чаша вино или студена бира под сенниците на яхтата , игра на карти,табла,шах и там подобни или мързелуване и обедна дрямка.Всеки един от компанията може да се занимава с приятните за него мероприятия без да ангажира или смущава останалите.Това може да се осъществи само на яхта.

 20) Ако сте от хората , които обичат големите компании можете да предложите тази идея на вашите приятели или познати , да се съберете повече хора , да наемете 2 или 3 яхти и да направите собствена флотилия . Така ще купонясвате от зори до зори 

21) И с цел да не удължавам твърде много тази статия искам да отбележа , че 90 % от туристите , които избират за прав път този начин на почивка остават верни на решението си за години наред.Не са малко хората , които се запалват по ветроходството и започват да кроят планове за тяхна собствена яхта.(no title)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *